Gotland 1997 & 2014

Gotland (Gutland på gutniska) ö i Östersjön, cirka 100 km från det svenska fastlandet.

Fårö 2014

Fårö är en ö nordost om Gotland. Från Visby är det 56 km till Fårösund, där Fåröfärjan går varje halvtimme, en resa på 8 minuter till Broa på Fårö. Fårö är Sveriges åttonde största ö. Med underbara sandstränder, säregen natur och de ståtliga raukfälten är Fårö ett av Gotlands mest besökta besöksmål.

15 bilder

Stora Karlsö 2014

Stora Karlsö är en ö i Gotlands kommun i Gotlands län, belägen cirka sex kilometer utanför Gotlands västkust. Ön tillhör Eksta socken. Den sträcker sig 1,5 km i nordsydlig riktning och 2 km i östvästlig. Den är ett naturreservat och ön är, näst efter Yellowstone National Park i USA, världens äldsta naturskyddade område. Ön är rik på udda sevärdheter.
Stora Karlsö är bland annat känd för sitt rika fågelliv och många orkidéer. Båtförbindelse till ön går från Klintehamn mellan maj och september. På ön finns restaurang, vandrarhem och möjlighet att övernatta i den gamla fyrbyn (Wikipedia).

155 bilder

  
Vid Håkans fjärilsfälla 1405271  Vid Håkans fjärilsfälla på Gotland Möte med Bengt Nilsson  Möe med Bengt Nilsson ombord på väg till Stora Karlsö Fika på Gotlandsbåten  Fika på Gotlandsbåten Gravand  Gravand vid Klintehamn Frukost på hotell Hallfreda utanför Visby  Frukost på hotell Hallfreda utanför Visby